Każdego ranka jem te 2-składnikowe naleśniki bez mąki. Na smukłą talię.

Naleśniki są jednym z ulubionych dań nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Najczęściej jemy je na śniadanie w słodkiej wersji, chociaż nie brakuje również tych z mięsnym bądź warzywnym nadzieniem.

Naleśniki są bardzo delikatne i smaczne, jednak nie koniecznie mało kaloryczne. Jeśli dbasz o linię to pokażę ci dzisiaj świetny przepis, który możesz wypróbować nawet na diecie.

W naleśnikach najczęściej znajduje się mąka, która zawiera wiele kalorii. W tym przepisie nie będziemy jej używać, a naleśniki będą równie smaczne.

Koniecznie zobacz, jak przyrządzić takie danie i cieszyć się jego smakiem bez obawy o kilogramy. Poniższy przepis wystarczy na 5 sztuk naleśników.

Wymagane składniki:

  • 2 jaja kurze
  • dojrzałe, rozgniecione banany (około pół szklanki)
  • cynamon do smaku

Sposób przygotowania:

Do średniej wielkości miski dodaj banany oraz jajka. Wymieszaj ze sobą składniki tak, by powstało z nich rzadkie ciasto o jednolitej konsystencji. Jeżeli lubisz cynamon, to dodaj go, by wzmocnić smak domowych naleśników.

Na rozgrzaną patelnię wlej odrobinę ciasta i smaż naleśniki z obu stron. Pamiętaj, by pod patelnią był ogień o średniej mocy.

Twoje naleśniki są już gotowe. Możesz łączyć je z ulubionym dżemem, konfiturą lub innym nadzieniem. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!