Każdego ranka jem te 2-składnikowe naleśniki bez mąki. Na smukłą talię.
Naleśniki są jednym z ulubionych dań nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Najczęściej jemy je na śniadanie w słodkiej wersji, chociaż nie brakuje również tych z mięsnym bądź warzywnym nadzieniem.
Naleśniki są bardzo delikatne i smaczne, jednak nie koniecznie mało kaloryczne. Jeśli dbasz o linię to pokażę ci dzisiaj świetny przepis, który możesz wypróbować nawet na diecie.

W naleśnikach najczęściej znajduje się mąka, która zawiera wiele kalorii. W tym przepisie nie będziemy jej używać, a naleśniki będą równie smaczne.
Koniecznie zobacz, jak przyrządzić takie danie i cieszyć się jego smakiem bez obawy o kilogramy. Poniższy przepis wystarczy na 5 sztuk naleśników.
Wymagane składniki:
- 2 jaja kurze
- dojrzałe, rozgniecione banany (około pół szklanki)
- cynamon do smaku
Sposób przygotowania:
Do średniej wielkości miski dodaj banany oraz jajka. Wymieszaj ze sobą składniki tak, by powstało z nich rzadkie ciasto o jednolitej konsystencji. Jeżeli lubisz cynamon, to dodaj go, by wzmocnić smak domowych naleśników.

Na rozgrzaną patelnię wlej odrobinę ciasta i smaż naleśniki z obu stron. Pamiętaj, by pod patelnią był ogień o średniej mocy.