Jak przygotować soczystą, pełną witamin sałatkę z marchwi. Odkąd ją jem – ciągle chudnę. Idealna dla smukłej talii.
Marchewka to bardzo zdrowe i pyszne warzywo. Powinno być jak najczęściej uwzględniane w diecie. Ponadto łącząc ją z twarogiem pomoże uporać się z nadwagą.
Marchew ma w sobie wiele witamin, błonnika oraz karotenu, który wpływa na włosy i skórę. Twaróg jest bogaty w wapń i fosfor niezbędne do prawidłowego rozwoju kości. Połączone te składniki stanowią źródło niskokalorycznej sałatki, która świetnie sprawdzi się na obiad lub przekąska po treningu.
To lekki i apetycznie wyglądające oraz smakujące danie. Warto postawić na zdrowy tryb życia oraz zdrowe odżywianie się.
Składniki:
- 150 g marchwi,
- 150 g twarogu,
- 20 g pietruszki lub szczypiorku,
- cebulka dymka,
- 1 łyżka oliwy z oliwek,
- sól do smaku,
- pieprz do smaku.
Sposób przygotowania:
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Twaróg ugnieść widelcem w miseczce na sałatkę.
Wymieszać go z marchewką, a następnie dodać posiekane zioła, cebulę oraz oliwę z oliwek. Doprawić solą i pieprzem.
