Jabłkowe bułeczki – cała blacha w 20 minut. Sprawdzony przepis. Obłędny smak

Jabłkowe bułeczki: proste w wykonaniu, niesamowicie smaczne, a na dodatek roznoszące po całym domu aromatyczny zapach podczas pieczenia – koniecznie trzeba ich spróbować!

Można powiedzieć, że są to bardzo szybkie w wykonaniu, jednoporcjowe szarlotki – świetne jako drobna przekąska na co dzień.

SKŁADNIKI:

  • Jabłka – 4 szt
  • Mąka pszenna – 500 g
  • Cukier – 120 g
  • Jajka – 4 szt
  • Masło – 200 g
  • Cukier wanilinowy – 1 opakowanie
  • Proszek do pieczenia – 3 łyżeczki

WYKONANIE: 

Rozpuść masło na małym ogniu. Roztrzep jajka, stopniowo wlewaj roztopione masło. Wymieszaj cukier z cukrem wanilinowym i dodaj do masy.

Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Małymi partiami dosypuj je do masy i wymieszaj całość. Kiedy masa na bułeczki będzie już dobrze zmieszana, dodaj pokrojone z kostkę jabłka.

Układaj porcje ciasta na blaszce przykrytej papierem do pieczenia. Zachowaj odstęp między bułeczkami (min. 5 cm) – na pewno urosną.

Piecz w 200 stopniach przez 10-15 min. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!