Domowy krem Rafaello – pyszny delikatny nieziemski smak. Chwilka roboty, a jakie to pyszne.
Jesteśmy pewni, że jak i Ty, tak i cała Twoja rodzina uwielbia smak Raffaello. Czy wiedziałaś, że możesz przyrządzić wyśmienity krem w swojej kuchni?
Ten przepis pomoże Ci w przygotowaniu idealnego kremu Raffaello w zaciszu Twojego domu! Wiedz, iż w Twoim domowo robionym kremie nie pojawi się aż tyle zbędnych konserwantów, co w sklepowych słodyczach.

To na pewno będzie Ci potrzebne:
- 70 gr wiórków kokosowych
- 200 gr masła
- 200 gr białej czekolady
- 400 gr mleka skondensowanego niesłodzonego
Twoim pierwszym krokiem w kuchni będzie rozpuszczenie masła i czekolady na małym ogniu.
Pamiętaj o mieszaniu! Do garnka następnie dodajemy mleko skondensowane, cały czas pamiętamy o mieszaniu. Na końcu dodajemy wiórki kokosowe. Całość ponownie mieszamy.

Gotowy krem Raffaello przelej z garnka do szklanego słoika i odstaw do lodówki na co najmniej 3-4 godziny. Jeżeli jednak chcesz wykorzystać go do ciasta lub ciastek możesz go użyć od razu po zdjęciu garnka z ognia!