Wymieszaj, wlej do foremki i do piekarnika – Pyszne ciasto dwukolorowe w kilka chwil. Dla niespodziewanych gości
To przepyszne dwukolorowe ciasto idealnie nadaje się do kawy.
Jest smaczne jak i bardzo proste w wykonaniu. Świetnie wygląda i długo utrzymuje świeżość.

Potrzebne składniki:
- 3 jajka
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka mleka
- 100 ml oleju roślinnego
- 350 g mąki pszennej
- 10 g proszku do pieczenia
- wanilia do smaku
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki wody
- masło
- forma o średnicy 26-28cm
Sposób przygotowania:
W misce ubijamy jajka z cukrem. Następnie dodajemy olej i mleko. Do uzyskanej masy przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko mieszamy.

Ciasto dzielimy na dwie części w dowolnej proporcji. Do jednej części dodajemy kakao z wodą, a do drugiej jeśli chcemy możemy dodać wanilię.

Mieszamy z osobna dwie części. Formę do pieczenia smarujemy masłem. Na środek formy umieszczamy szklankę.

Następnie wlewamy jednocześnie jedną i drugą masę z dwóch stron. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni, umieszczamy masę i pieczemy przez 40 min.