Prosty i szybki przepis na oryginalną, włoską babkę – smak zaskoczy każdego.
Oryginalna, włoska receptura jest niezwykle prosta. Można ją modyfikować wedle własnych preferencji i dostępnych składników. Panettone pysznie smakuje z orzechami, czekoladą czy egzotycznymi owocami.
Panettone, czyli włoska babka podbija coraz więcej serc. Jest idealna na każdą okazję. Świetnie sprawi się na święta, na imprezę, czy zwyczajnie do codziennie kawy czy aromatycznej herbaty!
CO JEST POTRZEBNE:
- 25 gram drożdży
- 850 gram mąki
- 180 gram masła
- 2 jajka
- 4 żółtka
- 50 gram cukru do ciasta + jedna łyżka
- 1,5 łyżeczki soli
- 1/2 szklanki wody
- skórka z jednej średniej wielkości cytryny
- 100 gram orzechów
- 100 gram owoców kandyzowanych
- 150 gram rodzynek