Potrzebujesz tylko 250 g twarogu i 3 podstawowych składników: w 15 minut masz na stole najbardziej niesamowite pączki.
Znakomite i wyjątkowo szybkie serowe pączki, które możesz szybko przygotować.

Pączki twarogowe są bardzo delikatne, smaczne i miękkie. Doskonała alternatywa dla klasyków na zakwasie.
Przygotowanie:
- 250 g miękkiego twarogu
- 250 g mąki półgrubej
- 2 jajka
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- szczypta soli
- garść cukru pudru

Opcjonalnie do smaku:
- Dżem
- Kwaśna śmietana
- Cukier
- Nutella
Przygotowanie:

Twarożek wymieszać z jajkami i mąką. Dodać sól i sodę oczyszczoną. Dodajemy też cukier i mąkę – jeśli uważasz, że mieszanina jest zbyt rzadka. Wszystko dokładnie mieszamy.

Rozwałkować na posypanej mąką desce na grubość około 0,5 cm. Wycinamy filiżanką koła. Zrobimy mniejszy otwór w środku. Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
