Delikatna szarlotka jak u babci: Prosty przepis obok którego nie możesz przejść obojętnie.

Szarlotka to idealne połączenie lekkiego ciasta i orzeźwiających jabłek.

Przygotowanie jej jest błyskawiczne i nie wymaga stosowania dużej ilości składników.Po upieczeniu szarlotka pięknie się kroi, a w smaku jest obłędnie pyszna.Dzisiaj przedstawię Wam mój przepis, który zawsze wychodzi i sprawdzi wyśmienicie jako deser na każdy rodzaj uroczystości rodzinnej.

Składniki:

  • 100 g (pół szklanki cukru)
  • 4 jabłka
  • 100 ml mleka
  • 240 g (2 szklanki mąki)
  • 3 jajka
  • 80 g masła
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 2 łyżki proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Przygotowanie:

Na rozgrzanym palniku w rondlu rozgrzej masło i odstaw do przestygnięcia.

error: Treść zabezpieczona !!