Delikatna szarlotka jak u babci: Prosty przepis obok którego nie możesz przejść obojętnie.
Szarlotka to idealne połączenie lekkiego ciasta i orzeźwiających jabłek.
Przygotowanie jej jest błyskawiczne i nie wymaga stosowania dużej ilości składników.Po upieczeniu szarlotka pięknie się kroi, a w smaku jest obłędnie pyszna.Dzisiaj przedstawię Wam mój przepis, który zawsze wychodzi i sprawdzi wyśmienicie jako deser na każdy rodzaj uroczystości rodzinnej.

Składniki:
- 100 g (pół szklanki cukru)
- 4 jabłka
- 100 ml mleka
- 240 g (2 szklanki mąki)
- 3 jajka
- 80 g masła
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 2 łyżki proszku do pieczenia
- szczypta soli
Przygotowanie:
Na rozgrzanym palniku w rondlu rozgrzej masło i odstaw do przestygnięcia.