Kolacja jak marzenie: Delikatne wytrawne ciasto z jajkami i szczypiorkiem.
Ten przepis to doskonała opcja na każdy posiłek dnia! Jest to coś w rodzaju delikatnego ciasta z wytrawnymi dodatkami jak jajka i szczypiorek…Zdrowo, smacznie i niedrogo nakarmisz całą swoja rodzinę. Jestem również pewna, że serwując te proste i szybkie danie swoim gościom będą również pod wrażeniem!
Składniki
- Jajka – 10 sztuk
- Mąka pszenna – 7 łyżek
- Soda – 0,3 łyżeczki
- Kwaśna śmietana – 200 g
- Majonez – 1 łyżka (opcjonalnie)
- Szczypiorek – 150 g
- Sól – do smaku

Przygotowanie
Ubij 4 jajka z solą. Dodaj śmietanę i majonez. Wsyp sodę oczyszczoną i mąkę. Zagnieć ciasto. Przygotowanie nadzienia: ugotuj 6 jajek na twardo, pokrój je drobno. Posiekaj szczypior. Posól i wymieszaj nadzienie. Wlej połowę ciasta do naoliwionego naczynia do pieczenia. Rozłóż nadzienie na wierzchu. Zalej pozostałym ciastem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut. Wyjmij gotowe ciasto i ostudź.