Najpierw przygotuj ciasto. Wymieszaj mąkę i proszek do pieczenia w głębokiej misce, a następnie przesiej wszystko przez sitko.
Masło zetrzyj na grubej tarce i połącz z mąką, aż utworzą się „okruchy”.
Dodaj kefir i wyrabiaj do uzyskania jednorodnego ciasta.
Owiń ciasto w folię i włóż do lodówki na godzinę.
Czas przygotować słodkie „okruchy”. Aby to zrobić, do głębokiego pojemnika przesiej mąkę i połącz ją z cukrem.
Dodaj starte masło i zmiel wszystko na drobne okruchy. Przykryj pojemnik i włóż do lodówki.
Po godzinie wyjmij ciasto z lodówki i podziel je na 6 części, „okruchy” również podziel na 6 równych części.
Rozwałkuj jedną część ciasta i delikatnie rozłóż jedną część okruchów na jej powierzchni. Następną warstwa będzie znów rozwałkowane ciasto i okruchy itd. do skończenia się składników.
Gotowe ciasto pokrój na małe trójkąty.
Umieść przyszłe ciastka na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym i włóż do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i piecz przez 20 minut.