Założę się, że dawno nie jadłaś lepszego deseru: Perełka wśród deserów bez pieczenia: Przepis.

Zakochałam się w tym niewypieczonym deserze od pierwszego kęsa.

Dostałam przepis od naszego fryzjera i smakował tak niesamowicie, że tego wieczoru zrobiłam w domu całą blachę. Zjedliśmy go w 5 minut!

Składniki:

  • 250 g pokruszonych herbatników
  • 500 g puree z kasztanów
  • 10 ml aromatu rumowego
  • 50 g masła
  • Alternatywnie możesz użyć krakersów maślanych lub długich herbatników

Do kremu:

  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 400 ml mleka
  • 200 ml masła lub margaryny
  • 100 g cukru pudru
  • 500 ml śmietanki do ubijania 33%
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • 1 opakowanie usztywniacza do ubijania

Do dekoracji:

  • Starta czekolada

Przygotowanie:

Biszkopty mieszamy z puree z kasztanów, aromatem i roztopionym masłem.

Mieszamy na jednolitą masę. Teraz ułożymy ciasto biszkoptowe w formie wyłożonej papierem. Dobrze uszczelnij masę. Z mleka i budyniu robimy gęstą masę. Ostudzić.

W międzyczasie ubić zmiękczone masło z cukrem pudrem. Masę maślaną mieszamy z wystudzonym budyniem. Dokładnie mieszamy, aby uzyskać gładki krem.

Śmietanę ubić z cukrem waniliowym i utwardzaczem. Na cieście nałożyć krem ​​budyniowy. Na krem ​​nałożyć bitą śmietanę.

Na koniec udekoruj wiórkami czekoladowymi. Podajemy schłodzone. Życzymy smacznego! 🙂

error: Treść zabezpieczona !!