Zapomnij o zwykłych plackach ziemniaczanych. Przepis krok po kroku na tani i szybki obiad.
Znakomity obiad, który przygotowujesz z zaledwie kilku składników i jest naprawdę świetnym przysmakiem. Jeśli chcesz spróbować czegoś innego niż zwykłe placki ziemniaczane, koniecznie zaopatrz się w ten przysmak.

Składniki:
- 2 jajka
- 1,5 łyżeczki soli
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 łyżka suchych drożdży
- 1,5 szklanki ciepłego mleka (300 ml)
- 1,5 szklanki gorącej wody (300 ml)
- 3,5 szklanki mąki pszennej (450 g)
- pęczek pietruszki
- 3 zielone papryki
- 1 cebula
- 1 czerwona papryka
- 2 zielone cebule
- 1 pomidor
- 1 szklanka tłustego twarogu (150 g)
- 1 szklanka startych surowych ziemniaków
- kilka łyżek oleju roślinnego do smażenia
Przygotowanie:
W misce wymieszaj jajka, cukier, drożdże, wodę, mleko, olej i dobrze wymieszaj.

Na koniec dodajemy mąkę i sól.

Przykryj i pozostaw do zakwaszenia na 30 minut.

Do ciasta dodać pokrojone warzywa i zioła – wymieszać.

Dodajemy też twarożek i starte ziemniaki (grubo starte).

Dobrze wymieszaj.

Wylewamy na patelnię odrobinę oleju i kładziemy ciasto na patelni.

Odwracamy i pieczemy po drugiej stronie.
