Z tym przepisem nigdy mi się nie zdarzyło, że była twarda lub wysuszona: Tak przygotowaną wątróbkę uwielbia każdy.
Jeden z najprostszych przepisów, dzięki któremu otrzymasz całą masę pysznych i soczystych kotlecików. Smaczne i sycące danie, już tylko w taki sposób przygotowuję wątróbkę.

Potrzebujesz:
- wątróbka drobiowa – 500 g,
- cebula – 1 szt.,
- jajka – 2 sztuki,
- skrobia kukurydziana – 2 łyżki
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Umyj wątróbkę, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój na kawałki.

Wymieszaj mięso z pokrojoną w kostkę cebulą, jajkami i skrobią kukurydzianą.

Dodaj przyprawy i dobrze wymieszaj. Rozgrzej trochę olej, smaż kotlety z obu stron na złoty kolor.

Podawaj kotleciki ze śmietaną lub sosem czosnkowym.
