Dzisiaj chcemy opowiedzieć o przepisie, w którym twaróg zostanie połączony z pomarańczą i biszkoptami. Delikatny twaróg, kwaśna pomarańcza i chrupiące ciasteczka tworzą deser, który doceni każdy smakosz słodyczy!
Zalej żelatynę gorącą wodą i mieszaj aż do jej rozpuszczenia.
Podczas chłodzenia się żelatyny przygotuj masę twarogową. Dodaj do twarogu śmietanę i wanilię do smaku. Dokładnie ubij masę twarogową mikserem.
Dodaj do masy już schłodzoną żelatynę i wymieszaj. Następnie stopniowo wlewaj powstały krem do silikonowej formy. Wlewając niewielkie porcje, dodawaj pokrojoną w kostkę pomarańczę i kilka połamanych biszkoptów. Kontynuuj układanie całego ciasta warstwami.
Włóż ciasto na przynajmniej 3 godziny do lodówki. Smacznego!