Delikatnie wlej oliwę z oliwek na patelnię i lekko usmaż posiekany czosnek.
Następnie dodaj drobno posiekaną cebulę, kapary i zieloną paprykę, sól. Smażymy razem z czosnkiem, wszystko razem mieszając.
Jajko ubić trzepaczką, dodać mleko i wyrabiać w mące pszennej z dodatkiem ziół, soli i pieprzu. Gotowane jajka kroimy na pół. Pomidora myjemy i kroimy w cienkie kółka. Gdy warzywa na patelni zmiękną, zalej je przygotowaną mieszanką jajeczną.
Teraz uzupełnij plasterki pomidora i posyp tartym serem.
Gdy położymy ser na pomidorach, na każde koło ułożyć połowę ugotowanego jajka.
Jajka posyp suszonym tymiankiem i mieloną czerwoną papryką. Następnie posyp je startym serem.
Przykryj pokrywką i pozwól serowi całkowicie się roztopić. Wszystko gotowe.