Wypróbuj ten przepis i upewnij się, że mięso jest dużo bardziej soczyste.
opcjonalnie:
Mięso umyj pod bieżącą wodą i osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój na mniejsze kawałki.
Następnie te kawałki mięsa wymieszaj z solą, pieprzem, musztardą, sosem sojowym (nie przesadzaj z sosem sojowym, aby mięso nie było twarde). Włóż mięso do miski i przykryj ręcznikiem. Wstaw do lodówki aby mięso przeszło marynatą na 2-3 godziny. Pokrój cebulę na pół koła. Włóż do woreczka do pieczenia razem z marynowanym mięsem.
Zawiązujemy torbę i robimy kilka dziurek wykałaczką. Tak wypełniony worek do pieczenia umieść na blasze do pieczenia i włóż do nagrzanego piekarnika. Piec w 200°C przez około 1 godzinę. Po tym czasie mięso wyciągnij z worka i piecz jeszcze przez 10-15 minut.
Takie pachnące, pikantne, soczyste i delikatne mięso będzie idealnym daniem głównym do ulubionego dodatku lub sałatki.
Do mięsa można również dodać większe kawałki grzybów, marchewki lub innych warzyw.