Przepis ze znanej restauracji na pyszne babeczki ziemniaczane. Lepiej zapisz ten przepis, bo będziesz je robiła często.

Kolejny świetny przepis na wykwintne ziemniaczane babeczki.

Połączenie lubianego przez wszystkich smaku ziemniaków, parmezanu i czosnku sprawia, że są one idealną opcją na popołudniową przekąskę. Możesz je również z łatwością zabrać do pracy czy dać dzieciom do szkoły.

Składniki: 

  • 10 szt. ziemniaków
  • 0,25 szklanki stopionego masła
  • 0,25 szklanki kwaśnej śmietany
  • 0,5 szklanki parmezanu
  • 1 łyżeczka posiekanego czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie:

Potnij ziemniaki na cienkie plasterki i umieść w misce. Zalej ziemniaki płynnym masłem i śmietaną. Dodaj parmezan i czosnek. Dopraw pieprzem i solą i dobrze wymieszaj.

Ułóż plastry ziemniaków jeden na drugim w foremkach na muffinki i piecz w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę. Na koniec posyp odrobiną świeżego tymianku. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!