Fani kuchni azjatyckiej, na pewno będą chcieli spróbować soczystych ud z miodem i czosnkiem, przyrządzonych z tego nowego przepisu! Pachnący kurczak w pikantnym sosie doskonale uzupełni każde danie. Mięso jest jednocześnie bardzo delikatne, słodkie i pikantne. Możesz użyć piersi i skrzydełek, ale moim zdaniem udka są najsmaczniejsze.
Oddziel mięso z kości i skóry, natrzyj solą, pieprzem i czosnkiem w proszku. Pozostaw do zamarynowania na 30 minut. Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju słonecznikowego podsmaż mięso przez 5-6 minut z każdej strony.
W małej misce wymieszaj miód, wodę, ocet i sos sojowy. Dodaj posiekany czosnek do kurczaka i po 30 sekundach wlej miksturę na patelnię.
Duś przez kilka minut, aż sos zgęstnieje. Udekoruj ziołami i podawaj na ciepło.