Ze względu na delikatną konsystencję ciasto te po prostu rozpływa się w ustach. A kremowy, czekoladowy smak tego deseru może z łatwością konkurować z większością słodyczy w najlepszych restauracjach.
Zalej żelatynę zimną wodą (według instrukcji na opakowaniu) i pozostaw do spęcznienia. Wymieszaj twaróg i mleko skondensowane za pomocą miksera, aż masa będzie gładka. Ubij śmietanę na sztywną masę i delikatnie wprowadź do masy twarogowej.
Rozpuść czekoladę i wymieszaj z podgrzanym mlekiem. Włóż żelatynę do kuchenki mikrofalowej na 30 sekund, aby się rozpuściła, dodaj kilka łyżek twarogu i wymieszaj, kolejno dodaj ją do twarogu i wymieszaj mikserem. Podziel masę twarogową na 2 części. Jedną wymieszaj z czekoladą.
Na dno formy wlej 10 łyżek masy czekoladowej, a następnie dodaj 8 łyżek białej masy, kolejno 5 łyżek czekoladowej. Napełnij formę naprzemiennie masą, aż się ona skończy. Włóż ciasto do lodówki na 2-3 godziny.