Proste i łatwo dostępne składniki oraz szybkość wykonania, dają możliwość przygotowania chaczapuri zawsze wtedy, kiedy jest tylko na nie ochota. Smażę je często na śniadanie lub sycącą kolację dla całej rodziny.
Minimum czasu spędzonego w kuchni i maximum smaku na talerzu to coś co docenią domownicy. A Ty docenisz zaoszczędzony czas w którym zasypią Cię pochwałami z szerokim uśmiechem na twarzy. Spróbuj i przekonaj się sama!
Do głębokiej miski przełóż ser, starty na tarce o grubych oczkach.
Teraz dodaj jajka, kwaśną śmietanę, posiekany koperek, mąkę, sól i pieprz. Dokładnie wszystko wymieszaj.
Wlej masę na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju i przykryj pokrywką.
Kiedy się mocno zarumieni, przewróć je na drugą stronę i smaż na złoty kolor bez przykrycia (5-7 minut z każdej strony).
Podawaj na gorąco, prosto z patelni.