Margarynę (w temperaturze pokojowej) podzielić – 10 g zachować do zrobienia polewy czekoladowej, zaś resztę ubić mikserem z cukrem pudrem, dodając do stopniowo, a następnie dodawać łyżką twaróg, mieszać na średnich obrotach, aby uzyskać gładką i jednolitą masę.
Ilość herbatników dostosować do wielkości blachy lub foremki – ciasto można przygotować na większej blaszce, ale zrobić mniejsze ciasto. Potrzeba 5 warstw herbatników, które można ułożyć 6 x 10 herbatników lub w dowolnej innej kombinacji.
Na pierwszą warstwę herbatników nałożyć 1/4 kremu, następnie kolejną warstwę herbatników i tak do końca, aby ostatnią warstwą były herbatniki. Wtedy, ciasto schłodzić 2-3 godziny w lodówce i na koniec polać polewą z czekolady i masła (połączonych w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce).