Do obtoczenia:
Ziemniaki umyj, pokrój na mniejsze kawałki i ugotuj w garnku z osoloną wodą.
Odcedź i pozwól im ostygnąć. Następnie przeciśnij je przez praskę do ziemniaków, dodaj pokrojoną pietruszkę, skrobię kukurydzianą, mozzarellę, sól, pieprz i wymieszaj.
Włóż masę do lodówki na 15 minut. W międzyczasie roztrzep jajka, bułkę tartą wsyp do osobnej miski i do kolejnej mąkę. Wyjmij masę z lodówki i uformuj z niej mniejsze placki, nadziej je serem i szynką, przykryj drugą warstwę masy ziemniaczanej i uformuj w na kształt krokieta.
Jeśli masa przykleja się do rąk podczas formowania, nałóż niewielką ilość oleju na dłonie. Każdy kawałek obtocz w mące, jajku i na końcu w bułce tartej. Smaż na gorącym oleju na złoty kolor.
Wszystko gotowe!