Do garnka dodać olej i posiekaną cebulę. Dodaj pokrojoną w kostkę marchewkę i wymieszaj.
Następnie dodać obranego ziemniaka pokrojonego w kostkę i wymieszać drewnianą łyżką. Zalewamy wodą, solimy, mieszamy, przykrywamy i gotujemy 20-25 minut na małym ogniu.
Wlej olej na patelnię na kuchence. Dodaj posiekaną cebulę i wymieszaj.
Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę i wymieszać. Dodać mięso, rozgnieciony czosnek i wymieszać.
W trakcie smażenia dodać pokrojone w kostkę pomidory bez skórki i wymieszać. Następnie dodaj sól, pieprz czarny, pieprz mielony i bazylię.
Wszystko dokładnie mieszamy i chwilę smażymy. Do zupy dodać mięso, wymieszać i polać makaron.
Zupę wymieszać, przykryć i gotować 15 minut na małym ogniu. Posyp posiekaną natką pietruszki, zamieszaj i wyłącz ogień.