Kanapki z ciasta francuskiego z doskonałym nadzieniem. Przepis.
Przygotowujesz poczęstunek dla swoich bliskich i masz ochotę na coś nowego, oryginalnego i bardzo smacznego na stole? W takim razie jesteś we właściwym miejscu.
Dziś przepis na pyszny słony poczęstunek z ciasta francuskiego i pysznego nadzienia. Upewnij się, że te kanapki będą hitem na Twoim stole.
Składniki:
- 800 g ciasta francuskiego
- 80 g przecieru pomidorowego
- 15 ml oleju
- sól
- 100 gramów kiełbasy
- jajka (do posmarowania)
Przygotowanie:
Rozłóż ciasto francuskie na powierzchni roboczej. Jeśli nie mamy jeszcze rozwałkowanego ciasta, wałkujemy je cienko, ale polecam zakup zwiniętego arkusza. Mieszamy ciśnienie z solą i olejem.
Powstałą masę rozsmarować na połowie ciasta francuskiego. Kiełbaski pokroić w krążki.
Na cieście układamy pokrojone kiełbaski. Złóż drugą stronę ciasta.
Dokładnie wygładzamy. Za pomocą wałka możemy pokroić ciasto na kwadraty.
Przed pieczeniem posmarować jajkiem. Pieczemy w 180 stopniach przez około 25 minut.