Dodaj jajka do głębokiej miski. Posypać szczyptą soli, cukru, cukru waniliowego i ubić mikserem.
Wlać olej i wymieszać trzepaczką. Dodaj mleko do mieszanki. Dokładnie wymieszać.
Dodaj kakao i proszek do pieczenia do małej miski z mąką. Dobrze wymieszaj łyżką. Kakaową mieszankę przesiać przez sito do miski i wymieszać trzepaczką.
Cienką masę wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Rozprowadź go po całej powierzchni. Piec w piekarniku przez 12-15 minut w temperaturze 180°C.
Do miski dodać mascarpone. Wlać śmietanę. Ubij śmietanę mikserem.
Upieczone ciasto wyjąć z blachy do pieczenia. Wytnij koła za pomocą szklanki. Resztę ciasta kruszymy rękoma na okruchy. Przełożyć do osobnej miski.
Kręgi ciasta posmarować mlekiem. Następnie za pomocą rękawa cukierniczego nałóż krem na brzegi.
Na środek dodać łyżeczkę dżemu. Następnie nakładamy krem. Wierzch posypać bułką tartą.