Od tego czasu te paryskie ciasteczka stały się w naszym domu prawdziwą rodzinną perełką – piecze się je przez cały rok, nie tylko na Boże Narodzenie. Są naprawdę proste i pyszne.
Krem:
Polewa:
Wszystkie składniki na ciasto wymieszać ze sobą.
Następnie masę wkładamy do woreczka, koniec odcinamy na szerokość jaką chcemy mieć podstawę pod rolki. Układamy na blasze – na papierze do pieczenia. Potem pieczemy.
Piec na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 170-180 stopni. Gdy ciasto się piecze, przygotuj nadzienie. Jajko ubić z cukrem na parze i dodać kakao.
Gdy mięso trochę ostygnie, wymieszaj z nim masło. Umieść go w torbie i poczekaj, aż lekko stwardnieje. Możemy wstawić na chwilę do lodówki.
Następnie odcinamy końcówkę, ponownie na żądaną szerokość i nakładamy na ostudzone biszkopty. Na koniec rozpuśćmy czekoladę nad parą i wlejmy do niej łyżkę oleju.