Przepis, którym podzielimy się z Wami,jest niesamowicie łatwy i sprawi, że nigdy więcej nie przyrządzicie naleśników w stary sposób . Twoi goście będą pytać, jak zrobiłeś tak cienka i jednocześnie o pięknym zapachu i barwie.
Zaczynamy od skrobi – Przesiewamy Ją przez sito. Następnie musimy rozbić jajka i ubijać Je wraz z cukrem. Kolejnym krokiem będzie wlanie mleka i oleju. Przystępujemy do mieszania – mieszamy, aż uzyskamy jednolitą konsystencję.
Przyszedł czas na smażenie, w tym celu najpierw podgrzewamy patelnię. Smażymy z obu stron.
Musimy teraz przygotować nadzienie do środka. Cukier i żółtka, które nam pozostały mielimy z twarogiem.
Tak przygotowane placki kładziemy wyżej wspomniane nadzienie. Zwijamy Je w kształt tuby, części wystające wciskamy do środka. Tak przygotowane naleśniki wykładamy na formę do pieczenia i polewamy masłem. Pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni.