Przepis ten pozwala na zrobienie potrawy o wiele smaczniejszej niż oryginalne Rafaello. Z całą pewnością warto się z nim zapoznać, a być może będzie się go robiło o wiele częściej.
Pierwszym krokiem jest zalanie migdałów wrzątkiem i pozostawienie ich w tej formie na około 5 minut. Dzięki temu procesowi pozbycie się skórki stanie się o łatwiejsze. Następnie bierzemy wafle i mielimy np. za pomocą wałka do ciasta.
Kolejnym krokiem jest rozpuszczenie czekolady co można wykonać np. w mikrofalówce. Po rozpuszczeniu czekolady odkładamy 3 łyżki i resztę mieszamy z waflami, które wcześniej pokruszyliśmy.
Z tak uzyskanej masy tworzymy kuleczki, a do każdego wkładamy migdał. Gotowe kulki odkładamy do lodówki na około 20 minut.
Po tym czasie kulki zanurzamy w odłożonej wcześniej czekoladzie oraz wiórkach kokosowych.