Przedstawiam równie przepyszny co szybki przepis na deser, jaki znam. Idealnie sprawdzi się podany do rodzinnego spotkania lub kawy ze znajomymi. Nie potrzebujesz nawet piekarnika.
Kilka minut (zdążysz zanim zejdzie sąsiadka).
W zależności od gustu również: rum lub parzona kawa.
Ugotuj budyń. Ubitą śmietanę wymieszanej ze schłodzonym budyniem. Dodaj cukier do smaku, jeśli tak lubisz. Wymieszaj ciepłe mleko, przesiane kakao, cukier puder oraz roztopione masło, aby otrzymać lukier.
Pierwsza warstwa: ułóż herbatniki na talerzu, posmaruj kremem i wyrówna (pozostaw połowę kremu na drugą warstwę), Druga warstwa: połóż herbatniki na pierwszą warstwę i resztę kremu, przykryj ciastkami. Trzecia warstwa: kakaowy lukier. W zależności od gustu możesz pokropić herbatniki sparzoną kawą z odrobiną rumu lub innym dodatkiem.