Każdy poprosi o przepis – To najsmaczniejsze ciasto, jakie kiedykolwiek jadłam.
Przedstawiamy Wam fantastyczny przepis na niesamowity słodki przysmak. Wypróbowałam przepis jako deser po niedzielnym obiedzie i od tego czasu dzieci proszą o niego prawie codziennie.

Świetny przepis na fantastyczny tort anioła.
Składniki:
- 6 białek jaj
- szczypta soli
- 2 łyżki cukru pudru
- 1/4 kwasu cytrynowego
- 80 g mąki pszennej
Do kremu:
- 6 żółtek
- 150 g cukru pudru
- 1 g waniliny
- 200 ml mleka
- 1 łyżka mąki pszennej
- 100 g masła
Do dekoracji:
- Biała czekolada
- Wiórki kokosowe
Przygotowanie:
Na początku oddzielamy żółtka od białek. Do małego garnka wsyp żółtka, cukier, wanilinę i wszystko razem wymieszaj szpatułką.

Następnie dodaj mleko do masy, dokładnie wymieszaj, dodaj mąkę, postaw garnek na kuchence i mieszaj na gorąco, aż masa zgęstnieje. Śmietanę wlać do miski, przykryć folią i odstawić w temperaturze pokojowej.

Dodaj białka, szczyptę soli i ubij blenderem na pianę. Następnie dodajemy kwasek cytrynowy, cukier, ubijamy mikserem i stopniowo przesiewamy mąkę z cukrem pudrem. Łączymy wszystko razem.

Śmietanę włożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 35-40 minut w temperaturze 170°C. Po wyjęciu z piekarnika ostudź ciasto, następnie wyjmij je z formy i wyjmij papier.

Górną brązową część ciasta przeciąć poziomo na pół. Ubij masło w misce blenderem, stopniowo dodawaj nadzienie i ubijaj.

Nadzienie wkładamy do woreczka cukierniczego (odkładamy jego część) i nakładamy na ciasto. Następnie układamy drugą część ciasta, resztę nadzienia nakładamy na wierzch, rozprowadzamy na całej powierzchni i po bokach.
