Beza z mikrofalówki w 10 min. Delikatna jak chmurka i bardzo smaczna. Zaskocz gości szybkim deserkiem

Ty i Twoja rodzina kocha bezę? A może chcesz poczęstować nią swoich gości?

Ten przepis pomoże Ci w wykonaniu przepysznego deseru szybciej, niż Ci się wydaje!

Co będzie Ci potrzebne?

  • 300 g cukru pudru
  • 1 kurze białko

Przygotowanie bezy jest banalne. Pierwszym krokiem będzie ubicie białka z cukrem pudrem tak, aby powstała jednolita masa.

Następnie należy z powstałej masy ulepić kulki, które układamy na papierowym ręczniku. Ważne jest, aby układać kulki w odległości około 5 cm od siebie!

Talerz z ulepioną masą wkładamy do mikrofalówki ustawionej na najwyższą moc, na 2-3 minuty.

Nasze bezy są gotowe do podania. Życzymy smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!