Ciasto :
Krem :
Ubij białka z 50 g cukru, odstaw na bok. Dobrze wymieszaj żółtka z pozostałym cukrem i 2 łyżkami wody, dodaj pozostałe trzy łyżki wody i mieszaj do momentu, aż utworzy się gęsta puszysta masa – około 10 min. Dodaj sodę rozpuszczoną w soku z cytryny i wymieszaj z masą.
Następnie przesiej mąkę i delikatnie wymieszaj jednolite ciasto. Wlej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Po upieczeniu wyłóż ciasto na kratkę i usuń papier. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Wymiary blachy do pieczenia: 23 x 39 cm.
Krem :
Jajka wymieszaj z cukrem i rozpuszczoną czekoladą przez około 15 minut. Masło ubij mikserem, potem dodawaj do niego łyżkami przygotowaną wcześniej masę jajeczną. Możesz do niej dodać 1-2 łyżki rumu. Przełóż schłodzone ciasto gotowym kremem o raz posmaruj jego boki i górę według uznania.