Dieta bulionowa – W końcu skuteczna dieta polecana przez dietetyków. 5 kg w miesiąc gwarantowane.

Dzięki mojej dietetyczce znam przepis na przepyszny bulion, który odchudza!

Każdy miłośnik rosołu z pewnością ucieszy się na wiadomość, że istnieje zdrowsza, lżejsza wersja tej wspaniałej, aromatycznej zupy.

Jeśli zdecydujesz się przejść na dietę bulionową, już po trzech tygodniach możesz zrzucić nawet do pięciu kilogramów! Dieta ta nie wiąże się z żadnymi wyrzeczeniami, wolno Ci jeść wszystko to, co do tej pory! Nie musisz tracić czasu na opracowanie specjalnego menu, bo po prostu nie ma takiej potrzeby. Co więcej, dieta bulionowa dodatkowo wspomoże pielęgnację Twojej skóry!

Bulion przygotowany według naszych wytycznych pozostawi Cię najedzonym i sytym na długo. Jako że zawiera on stosunkowo mało kalorii, możesz spożywać go systematycznie przez cały dzień, nawet do sześciu razy na dobę!

Rosół zdrowszy od zielonych warzyw!

Jesteśmy od dawna przyzwyczajeni do myśli, że dieta to szereg wyrzeczeń i menu oparte głównie na warzywach. Tymczasem nasza propozycja diety opartej na rosole to rewolucja w odchudzaniu! Okazuje się, że przeciętna sałatka potrafi mieć więcej kalorii niż proponowana Ci przez nas zupa. Dodatkowo rosół ma więcej wartości odżywczych i wykazuje kojące działanie na układ pokarmowy.

Dieta tylko dwa dni w tygodniu!

Kolejnym plusem diety rosołowej jest to, że stosuje się ją tylko dwa dni w tygodniu. Jakie to będą dni – nie ma to żadnego znaczenia. Wyboru dokonujesz tylko i wyłącznie Ty. Jedynym ograniczeniem jest to, aby te dwa dni nie następowały po sobie.

Dodatkowe wspomaganie w pielęgnacji skóry!

Dieta bulionowa może opierać się na wywarze z kurczaka, indyka lub wołowiny. Rodzaj mięsa nie ma tu szczególnego znaczenia. Niemniej jednak, ważne jest, aby mięso ugotować wraz z kościami!

To właśnie w nich zawarty jest kolagen, który spożywamy potem z naszym rosołem.

Jak wiadomo nie od dziś, kolagen wzmacnia nasze stawy, ale i jest niezastąpiony w walce ze zmarszczkami. Co więcej, to dzięki temu składnikowi nie musisz martwić się o rozstępy powstałe czasem wskutek utraty wagi.

Przepis na odchudzający rosół!

Normalnie rosół z kością wymaga długiego gotowania, ale proces ten można nieco przyspieszyć w szybkowarze. W związku z tym czas gotowania rosołu z kury waha się między 1,5-2 h, natomiast rosół wołowy ugotujemy w 3 do 4 godzin.

Najważniejszą informacją powinno być dla nas to, że wywar musi być gotowany z kości, a to sprawia, że nasza zupa musi być doprawiona octem, sokiem z cytryny, pomidorami, itp. Poniżej podajemy Wam przepis na nas przepyszny rosół!

Składniki:

  • kurczak z kościami
  • dwie średnie marchewki
  • jedna średnia cebula
  • łodyga selera
  • trzy łyżeczki octu
  • gałązka tymianku
  • cztery kulki pieprzu czarnego
  • jeden liść laurowy
  • centymetr startego imbiru

Oczywiście, doprawienie bulionu może być kwestią bardziej indywidualną, w zależności od naszych własnych preferencji. Ważne jest jednak, aby zachować odpowiednie proporcje i nie zapominać o dodatku octu do zupy!

Przed wstawieniem zupy dobrze jest upiec kości w piekarniku. Wystarczy wstawić je na kwadrans do pieca rozgrzanego do temperatury 220 stopni. Jest to gwarantem wyrazistego smaku i złocistego koloru naszego bulionu.

Od dziś masz wybór:

Wolisz walczyć ze zmarszczkami z miską rosołu czy zastrzykami z botoxu? Wybór wydaje nam się oczywisty!

Efekt odchudzający takiej kuracji jest gwarantowany. A jedna porcja (300 ml) naszego bulionu to zaledwie 84 kalorie! Tak więc, spożywając około sześć porcji takiej zupy dziennie, spożywasz równowartość 500 kalorii!

Aby efekty były jeszcze bardziej spektakularne i długotrwałe, warto wykluczyć z diety gluten, soję, mleko krowie, cukier i konserwy. To małe wyrzeczenie w wypadku tak szybkiej metamorfozy!

error: Treść zabezpieczona !!