Idealne do szkoły lub pracy: Domowe bułki to rozkosz o zapachu i smaku nieporównywalnym z tymi kupionymi w sklepie. Przepis.

W misce wymieszaj jogurt z olejem. Dodaj sól, cukier, żółtko i sok z cytryny. Wszystko dobrze wymieszaj. Wymieszaj razem mąkę, proszek do pieczenia i sól.

Wmieszaj miękkie masło, aż wszystko dobrze się połączy. Przykryj ciasto miską. Pozostawić pod przykryciem na co najmniej 10 minut.

W czasie, gdy ciasto rośnie, wymieszaj ser z posiekanymi ziołami. Z ciasta uformuj długi wałek, a następnie pokrój go na mniejsze kawałki. Każdy kawałek powinien być uformowany w kulkę.

Każdą kulkę należy zwinąć w okrąg. W połowie koła zrobić nacięcie, a następnie rozsmarować nadzienie. Aby uformować małą bułeczkę, zwiń ciasto w kierunku nacięcia.

error: Treść zabezpieczona !!