Dodatkowo:
Do miski wlej ciepłe mleko, wsyp drożdże, cukier, dodaj 1 całe jajka oraz żółtko. Wymieszaj, a na koniec dodaj roztopione masło i ocet. Stopniowo dodaj mąkę, sól i wymieszaj składniki tworząc jednolite ciasto (mieszanie zajmie Ci około 10 minut). Na koniec włóż ciasto do wysmarowanej tłuszczem miski. Przykryj folią i odstaw w ciepłe miejsce.
Podziel ciasto na 16 mniej więcej równych kawałków. Zroluj i odstaw ponownie w ciepłe miejsce przykryte bawełnianym ręcznikiem. Po upływie wymaganego czasu rozwałkuj wszystkie kulki i zwiń je w rulon.
Bułki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryj i jeszcze raz odstaw na parę minut. W międzyczasie wymieszaj żółtko z odrobiną mleka i łyżeczką octu. Posmaruj bułeczki tą mieszanką i posyp sezamem.