Przekonaj się, jakie są smaczne: Przepis na szybkie ciasto czekoladowe: bardzo proste, a przygotowane zajmie 15 minut.
Na polewę
Przesiej mąkę przez sitko. Następnie ubij jajka z cukrem, potem powoli dodawaj mleko i olej.
Ciągle mieszając kakao, proszek do pieczenia oraz wcześniej przesianą mąkę. Gdy ciasto będzie już jednolite, wylej je na natłuszczoną (np. roztopionym masłem) formę.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180º przez 25 minut, możesz w międzyczasie sprawdzić np. wykałaczką, czy ciasto jest gotowe.
Wlej mleko do garnka, dodaj cukier, olej, skrobię ziemniaczaną i kakao. Gotuj przez ok. dwie minuty, do momentu pojawienia się bąbelków, następnie dodaj pokruszoną czekoladę.
Kiedy ciasto się upiecze, pokrój je według własnego uznania i zrób na powierzchni dziurki wykałaczką. Polej ciasto polewą i odstaw do ostygnięcia (nie wkładaj świeżego ciasta do lodówki!)