To największy przysmak do kawy: Jabłka ścieram, wykładam na blachę i piekę tylko 12 minut – Cała kuchnia pachnie.
Ciasto:
Do dekorowania:
Jabłka myjemy i ścieramy.
Dopraw cukrem i przełóż do ognia. Pieczemy przez 2-3 minuty.
Następnie dodaj posiekane orzechy, cynamon, dobrze wymieszaj i ostudź.
Teraz przygotujmy ciasto. Jajka z cukrem ubić na piankę.
Dodaj mleko. I na koniec przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Ubijamy jednolite ciasto bez grudek. Ułóż schłodzoną masę jabłkową na arkuszu wyłożonym papierem.
Wylej ciasto i rozprowadź na całej powierzchni. Piec około 12 minut w temperaturze 180°C.
Odwróć używając drugiego arkusza papieru do pieczenia i blachy do pieczenia. Zwiń w papier do pieczenia i ostudź.