Wspaniała uczta dla Twoich kubków smakowych: Ten przepis na ciasto mandarynkowe jest po prostu przepyszny.

Teraz czas na proste, ale pyszne ciasto mandarynkowe.

Ta słodycz sprawi, że zakochasz się od pierwszego kęsa. A więc smacznego! Ten pyszny deser zachwyci wszystkich Twoich gości.

Tort mandarynkowy – pysznie kolorowy

Składniki

  • 2 średnie mandarynki
  • 2-3 żółtka jaj
  • 180 g mąki pszennej
  • Cukier waniliowy 0,5 saszetki
  • 125 ml świeżego mleka
  • 100g cukru
  • 25g masła roztopionego do ciasta
  • 25 g masła do posmarowania ciasta
  • 1/3 łyżeczki soli
  • 1,5 łyżeczki mąki tortowej
  • Posypać wierzch 2 łyżkami cukru
  • Posypać 2-3 łyżkami cukru pudru

Przygotowanie

Wymieszaj razem żółtka, cukier, mleko, cukier waniliowy i sól.

Wmieszaj do ciasta mąkę, proszek do pieczenia i sól. Połącz wszystkie składniki.

Następnie wylej ciasto do formy do pieczenia i równomiernie je rozprowadź.

Na wierzchu ułożyć plasterki mandarynek. Polej masłem. Dodaj dwie łyżki cukru.

Następnie wstawiamy nasze ciasto do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30-35 minut. Po około pół godzinie sprawdzamy ciasto szpikulcem. Kiedy ciasto jest gotowe, wyjmujemy je z piekarnika i oprószamy cukrem pudrem.

Już po pierwszym razie nie przestaniesz piec tej pyszności. Koniec z wszelkimi dietami! Nie warto!


error: Treść zabezpieczona !!