Idealna do kanapek: Smaczna pasta z cukinii z czosnkiem – najlepszy przepis jaki znam.
Lekka i bardzo smaczna pasta, która nie zawiera majonezu, dzięki czemu możesz bez obaw zadbać o swoją smukłą linię. Doskonała jako dodatek do kanapek, odmieni codzienne śniadanie w pyszną ucztę!
Potrzebujesz:
- 4 cukinie
- Sól
- Pieprz mielony (biały i czarny)
- 7 ząbków czosnku
- Pietruszka
- Kwaśna śmietana
- 2 ugotowane żółtka
- 1 łyżeczka musztardy
Przygotowanie:
Jajka ugotuj na twardo – użyj tylko żółtek do pasty.
Zetrzyj cukinię i podduś na patelni, aż będzie miękka. Dopraw solą i pieprzem. Gdy jest jeszcze na patelni, wymieszaj z posiekanym czosnkiem i gotuj przez chwilę. Następnie pozwól warzywom na chwilę ostygnąć. W międzyczasie śmietanę wymieszaj z pokruszonymi żółtkami, musztardą i pokrojoną natką pietruszki. Następnie wymieszaj z cukinią.