Idealna do kanapek: Smaczna pasta z cukinii z czosnkiem – najlepszy przepis jaki znam.

Lekka i bardzo smaczna pasta, która nie zawiera majonezu, dzięki czemu możesz bez obaw zadbać o swoją smukłą linię. Doskonała jako dodatek do kanapek, odmieni codzienne śniadanie w pyszną ucztę!

Potrzebujesz:

  • 4 cukinie
  • Sól
  • Pieprz mielony (biały i czarny)
  • 7 ząbków czosnku
  • Pietruszka
  • Kwaśna śmietana
  • 2 ugotowane żółtka
  • 1 łyżeczka musztardy

Przygotowanie:

Jajka ugotuj na twardo – użyj tylko żółtek do pasty.

Zetrzyj cukinię i podduś na patelni, aż będzie miękka. Dopraw solą i pieprzem. Gdy jest jeszcze na patelni, wymieszaj z posiekanym czosnkiem i gotuj przez chwilę. Następnie pozwól warzywom na chwilę ostygnąć. W międzyczasie śmietanę wymieszaj z pokruszonymi żółtkami, musztardą i pokrojoną natką pietruszki. Następnie wymieszaj z cukinią.

Do pasty możesz także dodać ser według uznania. Życzę smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!