Niezwykle pyszny sernik, który raz dwa zrobisz: Po prostu wkładam Delicje do formy i wylewam ciasto twarogowe.
Wszyscy miłośnicy sernika, strzeżcie się! Ten przepis jest bardzo łatwy w przygotowaniu i smakuje tak wyśmienicie, że nie spoczniesz dopóki nie zjesz ostatniego kawałeczka!
Potrzebujesz:
forma do ciasta o średnicy 24 cm
- 1 kg twarogu
- 80 g cukru
- 600 ml śmietany 30%
- 15 g cukru waniliowego
- 6 jajek
- 80 g budyniu waniliowego (w proszku)
- 100 g biszkoptów deserowych z galaretką wiśniową
Na dodatek:
- 100 g czekolady mlecznej
- 100 g śmietany 30%
Podejście:
Twaróg przełóż do większej miski, dodaj cukier, budyń waniliowy, śmietanę i ubijaj mikserem do uzyskania gładkości. Następnie dodaj jajka i dokładnie ubij, aby uzyskać zwartą masę.
Przykryj spód tortownicy papierem do pieczenia, ułóż w nim obok siebie biszkopty deserowe z nadzieniem wiśniowym i zalej je masą serową.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 ° C i piecz około 45 minut.
Czekoladę połam na kawałki i zalej śmietaną. Wstaw do mikrofalówki lub rozpuść w kąpieli wodnej, aż uzyskasz gładką polewę.
Następnie polej nią całą powierzchnię ciasta. Udekoruj ciasto pokrojonymi ciastkami.