Przygotowanie: W misce pokrusz 100 g herbatników na drobne kawałki. Dodaj 1 łyżkę kakao i wymieszaj.
Gotowanie: W rondlu podgrzej 250 ml mleka z 1 łyżką mąki kukurydzianej na średnim ogniu, aż mieszanka zgęstnieje. Dodaj 50 g cukru i dobrze wymieszaj.
Łączenie: Wlej mieszankę mleczną do herbatników i dobrze wymieszaj. Wylej do formy i wyrównaj powierzchnię.
Przygotowanie: W rondlu podgrzej 250 ml mleka. Dodaj 20 g cukru, 1 łyżkę mąki kukurydzianej i 2 łyżki kakao.
Gotowanie: Gotuj na średnim ogniu, ciągle mieszając, aż mieszanka zgęstnieje.
Łączenie: Wylej warstwę kakaową na warstwę herbatnikową w formie. Wyrównaj powierzchnię i pozostaw do ostygnięcia.
Dekoracja: Przed podaniem posyp deser dodatkową porcją kakao dla dekoracji.
Ciesz się swoim pysznym deserem kakaowym z herbatnikami! Ten prosty przepis zapewni Ci szybki i smaczny deser na każdą okazję. Smacznego!