Dieta bulionowa – w końcu skuteczna dieta. Minus 2 kg w tydzień. Rewolucja w świecie odchudzania
- kości z jednej kury (z kawałkami mięsa),
 - seler (1 łodyga),
 - marchew (2 sztuki),
 - cebula (1 sztuka),
 - imbir (starty z ok. 1 cm korzenia),
 - liść laurowy (1 sztuka),
 - czarny pieprz (4 ziarna),
 - tymianek (1 gałązka),
 - ocet (3 łyżeczki).
 
W zależności od wyboru mięsa i kości na bulion oraz preferencji smakowych, zestaw przypraw może być modyfikowany. Powyżej podane są składniki w odpowiednich proporcjach na 3 litry bulionu. Gdy zamiast kury użyjesz np. 1 kg kości wołowej, z wymienionych składników możesz ugotować 4 litry rosołu.

Dobrą praktyką jest pieczenie kości w piekarniku przed ich ugotowaniem – wystarczy 15 minut w 220 stopniach. Dzięki temu smak wywaru będzie bardziej intensywny, a jego barwa zyska piękne złote nuty.
W jednej porcji (300 ml) dietetycznego bulionu znajdziesz tylko 84 kcal, dlatego przy zachowaniu umiarkowanych 5-6 porcji dziennie dla osoby dorosłej efekt odchudzający jest nieunikniony. Wystarczy dwa razy w tygodniu zastosować dietę, a odetchniesz patrząc na wagę, a dodatkowo Twoja skóra Ci podziękuje.