Domowy serek topiony z 5 składników – Zostawiam w lodówce na noc, a rano delektuje się pysznym smakiem.
Etap 1:
Ubij blenderem twarożek w misce, aż do momentu całkowitej gładkości. Teraz wystarczy przenieść zawartość na patelnię oraz dodać jajko, sodę oraz sól – dokładniej wymieszaj! Pamiętaj tylko, że patelnia musi być ze stali nierdzewnej!
Etap 2:
Przygotuj mały ogień na kuchence, a następnie połóż patelnię oraz mieszaj cały czas ser. Masa powinna przeobrazić się w postać płynną i wtedy też dodajemy masło.

Musimy pamiętać, aby cały czas mieszać do jednolitego stanu. Doprowadź do zagotowania, a następnie usuń z ognia!
Etap 3:
Ochłódź ser, czasem mieszając i wlej do foremek. Następnie włóż do lodówki i czekaj na finalny efekt! Smacznego!