O ten przepis każdy pyta: Bananowa Fantazja: Moje najlepsze ciasto kremowe gotowe w kilka minut.
Połączenie banana i kremowego budyniu waniliowego zawsze świetnie się sprawdza.

Składniki:
Biszkopt:
- 6 jajek
- 6 łyżek mąki
- 6 łyżek cukru
- 1/2 proszku do pieczenia
- trochę oleju (na oko, nie za dużo)
- 3 łyżki kakao
- 1 łyżka mleka
Polewa do biszkoptu:
- 1 łyżka mleka
- 3 łyżki rumu
Krem:
- 3 budynie waniliowe
- 1 l mleka
- 150 g margaryny
- 6 łyżek cukru
Dodatki:
- 250 ml słodkiej śmietanki do ubijania
- 4 banany
Przygotowanie:
Oddziel żółtka od białek i wymieszaj żółtka z cukrem na pianę. Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia , mleko i olej, wymieszać na kremową masę.

Na koniec dodaj 3 łyżki kakao. Ubij białka na sztywno i ostrożnie połącz z masą kakaową. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 20 minut.

Świeżo upieczony biszkopt polać przegotowanym mlekiem, do którego dodałeś rum. Odstawiamy do ostygnięcia, a następnie na całą powierzchnię biszkoptu układamy pokrojone w plastry banany. Zagotuj budyń i ostudź, dodaj margarynę do wystudzonego budyniu i dobrze wymieszaj.