Brisoli idealnie sprawdzi się jako codzienne danie, ale będzie też idealną ozdobą świątecznego stołu. Proponujemy trochę urozmaicić przepis, dodając grzyby do mięsa. Ser sprawi, że danie będzie jeszcze smaczniejsze. Do dzieła!
Usmaż omlety. Wymieszaj składniki dla każdego omleta osobno: za pomocą widelca ubij jajko z 1 łyżką mleka i szczypta soli. Wlej na patelnię, smaż po obu stronach. Powtórz procedurę z każdym jajkiem. Pokrój grzyby w małą kostkę i lekko podsmaż na oleju słonecznikowym, posól pod koniec smażenia.
Posól i posyp przyprawami mięso mielone. Posmaruj każdy omlet mielonym mięsem.
Kolejno posmaruj majonezem. Połóż na krawędzi każdego omleta 1 łyżkę grzybów, zwiń w rolkę. Posmaruj blachę do pieczenia olejem, połóż na niej brizoli. Posmaruj górę dania majonezem i posyp startym serem. Piecz w temperaturze 200 stopni przez pół godziny.