Jabłkowe bułeczki – cała blacha w 20 minut. Sprawdzony przepis. Obłędny smak
Jabłkowe bułeczki: proste w wykonaniu, niesamowicie smaczne, a na dodatek roznoszące po całym domu aromatyczny zapach podczas pieczenia – koniecznie trzeba ich spróbować!
Można powiedzieć, że są to bardzo szybkie w wykonaniu, jednoporcjowe szarlotki – świetne jako drobna przekąska na co dzień.
SKŁADNIKI:
- Jabłka – 4 szt
- Mąka pszenna – 500 g
- Cukier – 120 g
- Jajka – 4 szt
- Masło – 200 g
- Cukier wanilinowy – 1 opakowanie
- Proszek do pieczenia – 3 łyżeczki
WYKONANIE:
Rozpuść masło na małym ogniu. Roztrzep jajka, stopniowo wlewaj roztopione masło. Wymieszaj cukier z cukrem wanilinowym i dodaj do masy.

Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Małymi partiami dosypuj je do masy i wymieszaj całość. Kiedy masa na bułeczki będzie już dobrze zmieszana, dodaj pokrojone z kostkę jabłka.