Nadziewane kajzerki: Przystawka, dzięki której staniesz się królem imprez.

Pyszne nadziewane pieczone kajzerki, które pokochasz tak bardzo, że będziesz je jeść codziennie. Fantastyczna gratka dla gościa, która jest nie tylko smaczna, ale także tania.

Składniki:

  • masło
  • czosnek
  • ser gouda
  • szczypiorek
  • wiosenna cebula
  • 4 mniejsze pomidory
  • szynka
  • boczek angielski
  • salami
  • przyprawa do grilla
  • 6 kajzerek

Przygotowanie:

Na początku zetrzyj goudę na grubych oczkach do miski. Dodaj masło do głębokiej miski i rozpuść w kuchence mikrofalowej.

Do miski z masłem wcisnąć obrany czosnek. Następnie dodaj drobno posiekany szczypiorek.

Na dużym talerzu przygotujemy szynkę, boczek, salami, pokrojony pomidor i szczypiorek. Dodaj przyprawy do grilla do miski z masłem i szczypiorkiem. Wymieszać łyżką.

Następnie wrzuć dymkę do miski i wymieszaj. W kajzerach zrobimy nacięcia nożem.

Rozprowadź masę masła w szczelinach w bułce. Następnie dodaj starty ser.

Połóż zwiniętą szynkę na środku i umieść salami w szczelinach na brzegach. Następnie dodaj boczek, plaster pomidora i posyp cebulę.

Składniki możemy umieścić w bułce według własnej wyobraźni. Bułeczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 10 minut w temperaturze 180°C.

Kajzerki możemy podawać upieczone na chrupko. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!