Ta kapusta smażona hit każdego przyjęcia. Kusi swoim wyglądem i smakiem
Koniecznie musisz spróbować kapusty przyrządzonej w ten sposób! Przepis jest bardzo łatwy, a efekty są świetne i wyśmienite!
Na pewno jak i Ty, tak i Twoi domownicy polubią tak przygotowaną kapustę. Śmiało możesz się nią również pochwalić przed gośćmi.
Te składniki będą Ci potrzebne:
- 50 g bułki tartej
- 1 kg kapusty
- 3 jajka
- 3 łyżki oleju
- sól, pieprz
Pierwszym krokiem będzie skrojenie kapusty na grubsze plastry. Pamiętaj jednak, aby nie usuwać głąba, który trzyma razem liście!
Przygotuj osoloną wodę, w której następnie gotuj przez kilka minut kapustę. Po upływie chwili odcedź. Następnie w miseczce roztrzep jajko, dopraw je solą i pieprzem.

Do drugiej przygotowanej miski wsyp bułkę tartą. Plastry kapusty zamocz w jajku, a następnie w bułce tartej, potem ponownie zamocz ja w jajku. Twoim ostatnim krokiem jest przygotowanie patelni z rozgrzanym olejem, na który później nakładamy kapustę i smażymy ją z obu stron.