Chwali go cała rodzina: Kopiec kreta – To najlepszy przepis jaki znam.
Fantastyczny przepis na kopiec kreta, którym może cieszyć się cała rodzina!

Składniki:
- 2 szklanki mąki (240 ml)
- 1 szklanka cukru pudru
- 1 proszek do pieczenia
- 1 cukier waniliowy
- 4 łyżki kakao
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka oleju
- 2 jajka
Krem:
- 300 ml mleka
- 1 budyń bananowy
- 4 łyżki cukru
- 500 ml śmietanki do ubijania
- 1 śmietan-fix
- 100 g gorzkiej czekolady
- banany
Przygotowanie:
Wymieszaj wszystkie składniki ciasta razem, aż będzie gładkie.

Przygotuj blachę do pieczenia o wymiarach 38 x 25 i wyłóż ją papierem do pieczenia. Ciasto wylewamy na blachę do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika o temperaturze 180°C i pieczemy około 35 minut. Sprawdź wykałaczką i pozostaw do ostygnięcia. Schłodzony biszkopt pokroić do około 0,5 cm od dna i 1 cm od brzegów. Na dole kładziemy banany.

Możesz je przeciąć na pół. Krem przygotowujemy gotując budyń. Pozostawić do ostygnięcia.

Ubij bitą śmietanę z usztywniaczem i wymieszaj ją z wystudzonym budyniem… na koniec dodaj startą czekoladę. Tak przygotowany krem wyłóż na banany. Wierzch kremu posyp wydrążonymi okruchami, które rozkruszamy palcami.