Twoje codzienne posiłki urozmaici to nowe, oryginalne danie, które na pewno oczaruje Twoją rodzinę i gości! Ten przepis jest szybki w przygotowaniu, a efekt końcowy to sycące i niezwykle smaczne danie. Idealnie nadaje się na główne danie lub przystawkę, nawet na uroczysty obiad.
Zacznij od rozbicia mięsa, które może być wieprzowe lub kurczak. Następnie przypraw solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami, a potem zamarynuj.
Cebulę pokrój w krążki, a pomidora w plastry. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułóż krążki cebuli, na nich kotlety. Smaruj mięso musztardą, układaj na nim plastry pomidorów, które posmarujesz posiekanym czosnkiem i posypiesz solą oraz pieprzem.
Ugotowane ziemniaki zetrzyj na tarce i rozłóż na pomidorach. Tę warstwę również posmaruj śmietaną lub majonezem.
W piekarniku rozgrzanym do 180 stopni piecz kotlety przez 40 minut. Na 5 minut przed końcem pieczenia posyp je startym serem.